12 februari 2009

Varför ska man äta Kiwi?

Nu sitter jag här, igen.
Vid datorn och med mitt bloggprogram uppe på skrivbordet. 
  Men jag sitter inte bara här och skriver av mig, utan jag sitter här 
och äter Kiwi också, faktiskt.
Mycket gott, och jag brukar faktiskt inte äta det.
Varför vet jag inte egentligen, det kanske är för att det ibland kliar i
munnen när jag äter dem (dock tror jag att det ibland kan vara en inbillning), eller
så kan det vara så att vi inte brukar ha kiwi hemma, eftersom ingen brukar äta dem.
  Eller så är det helt enkelt så att det är för jobbigt.
Det är för jobbigt att hämta kniven för att dela, för jobbigt att hämta skeden för att
äta, för jobbigt att gräva ur innehållet. Ja ibland så är jag bara för lat.

Men vet ni?
Jag kollade upp på nätet varför man ska äta kiwi, det finns ju gula och det finns gröna.
Så varför ska man just köpa gröna, varför är de vanligast? 
  Jag letade lite här och var och hittade lite alla möjliga sidor, med många fina bilder. 
Och jag läste att kiwi innehåller en rad olika viktiga vitaminer och spårämnen. 
Bl.a. kalcium, A-Vitamin, och E-vitamin.
Frukten innehåller även en hög halt av kostfiber, som är mycket bra!

Men vet ni vad jag läste mer? Jo, att skalet innehåller ens stor mängd med
antioxidanter, vilket säger att skalet också är nyttigt.
Jag sökte mer om det, och det verkar stämma.
Man kan alltså äta skalet om man sköljer det ordentligt.
  Så nu när jag ätit upp denna kiwin, så ska jag stolt och belåtet hämta min andra
kiwi och äta upp den, dock så ska jag inte ta fram en kniv eller en sked, utan jag ska
äta med skalet på, som ett äpple.
Undra om jag överlever…
Jaja, det blir upp till bevis lite senare!
Nu har jag precis fotograferat mina små “kiwisar” och nu blir det mot Magen!
Håll i er, för nu blir det brant!

IMG_2523
IMG_2521 
Mums vad gott, visst borde det vara gratis med frukter?
Och nu behöver det inte heller vara komplicerat att äta dem, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar