Håller 1 dag i kylen.
Ingredienser:
300 g pasta, gärna fullkorn
300 g fryst, hackad spenat
2,5 crème fraiche eller sojagrädde
2 grönsaksbuljongtärningar eller 3 msk grönsaksfond från flaska
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
örtsalt
parmesan eller fetaost
300 g fryst, hackad spenat
2,5 crème fraiche eller sojagrädde
2 grönsaksbuljongtärningar eller 3 msk grönsaksfond från flaska
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
örtsalt
parmesan eller fetaost
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda under tiden spenat, crème fraiche eller sojagrädde, bulsongtärningar, pressad vitlök och lite peppar i en kastrull och låt spenaten tina under omrörning.
3. Smaka av såsen med lite örtsalt. Såsen är färdig när spenaten tinat och såsen kokat upp. Rör om noga så att buljongen löser sig om du använder buljongtärningar.
3. Smaka av såsen med lite örtsalt. Såsen är färdig när spenaten tinat och såsen kokat upp. Rör om noga så att buljongen löser sig om du använder buljongtärningar.
4. Servera med riven parmesa eller tärnad fetaost.
källa: Pang på rödbetan av catarina och karin.
jag tycker att denna pasta rätten är skitgod :)den är krämig och sen så kan man fixa o trixa lite som man vill i den. som jag är exempel inte så förtjust i fetaost, så istället tar jag riven ost. perfekt mat efter träning!
Må gott! :) ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar