18 augusti 2008

Gröna pannkakor


4 portioner
Godast att äta direkt.


Ingredienser:

2,5 dl fryst, hackad spenat
4 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 dl mjölk
4 ägg
saften från en halv citron
rapsolja eller smör att steka i


Gör så här:

1. Tina spenaten i mikron eller på spisen.
2. Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken.
3. Tillsätt äggen, spenaten, resten av mjölken och citronsaften.
4. Hetta upp oljan eller smör i en stekpanna och häll i 1 dl av smeten. Observera att smeten inte behöver täcka hela stekpannan (tjockare än vanliga pannkakor)! Vänd efter några minuter.
5. Servera med lingonsylt.

tar ca 15 minuter att göra. och är perfekt och rätt mat innan träning.


källa: pang på rödbetan av catarina rolfsdotter- jansson och karin oddner.


dom smakar enligt mig precis som vanliga pannkakor. men dom är betydligt nyttigare.
sen ser dom äckliga, och skumma ut.
men- man ska ju inte gå på utseéndet, det är ju insidan som räknas ;)


må gott :)♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar